top of page

Corona

Bijgewerkt op: 7 jan. 2021Wat begon als een zomers biertje met een stukje lime werd al snel een wereldwijde pandemie. Thuiswerken werd de norm, de scholen waren dicht en knuffelen was uit den boze. 2020 is voor velen van ons het meest ingrijpende jaar ooit geweest. Ook de maatschappij zoals we haar gewend waren zal waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn. Geen festivals, de dierentuinen en culturele instanties sloten de deuren en we gingen massaal in het huispak aan het thuiswerken. 1,5 meter, handen wassen en 'in je elleboog' staan in ons collectief geheugen gegrift.


Hoewel de crisis zwaar was en is, waren er ook hartverwarmende initiatieven, creatieve manieren om toch nog aan het werk te blijven. Voor de gemeente Rotterdam heb ik het afgelopen jaar mooie series mogen schieten over de maatregelen. Hoe wij als Rotterdammerts omgingen met deze nieuwe werkelijkheid en natuurlijk de invoering van de mondkapjesplicht.


Waar we in het begin bijna niet buiten kwamen en aan de buis gekluisterd zaten voor een nieuwe persconferentie, kreeg ons 'nieuwe normaal' vorm en gingen we er weer op uit. Diploma uitreiking gingen via een drive-through, studenten kwamen in actie tegen corona en de stranden & parken waren in eerste instantie leeg. We gingen massaal hardlopen, buiten sporten en aan de balkongym. Geen activiteit kon meer zonder tijdslot of afspraak. Take-out betekende een avondje uit en de supermarkten draaiden overuren. Kortom een tijd als geen ander, met beelden die generaties bij zullen blijven als Corona 2020.


Onder het kopje 'Nieuw' uit het menu, een korte impressie van de leegte, de afstand, de mondkapjes en de creatieve oplossingen in deze bizarre tijd. Beelden en maatregelen waar we nog een tijd rekening mee moeten houden, maar ze tonen ook onze flexibiliteit en vindingrijkheid.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page