top of page

Livestream tijdens coronaWe zijn dit afgelopen jaar allemaal een stuk veelzijdiger geworden in ons gebruik van videobellen. Waar we voorheen af en toe met opa & oma op Skype zaten, zijn we nu bijna dagelijks te vinden achter een webcam. Nu we het thuiswerken hebben moeten omarmen gaan de meetings via Zoom of Teams. Overal knopjes en soms vergeet iemand zijn geluid uit te zetten tijdens een persoonlijk gesprek met iemand thuis, maar het werkt...bijna altijd dan.


Ook bij evenementen wordt veel gebruik gemaakt van videobellen. Bij grotere evenementen gaat dit d.m.v. een volledig productieteam. Maar voor degenen die niet voldoende hebben aan een webcam en ook niet het budget voor een Hilversum productie is er nu een heel mooie derde optie; livestreamen met een hoge resolutie camera.


De afgelopen maanden heb ik masterclasses, workshops en evenementen via een livestream mogen verzorgen. Een heel leuke activiteit, omdat dit weer eens wat dichter bij mijn filmopleiding komt dan fotograferen. Met mijn camera (en microfoon) gekoppeld aan een laptop wordt de uitzending via (veelal) Teams gedeeld.


Veel onderwijsinstellingen hebben beperkte mogelijkheden om open dagen te organiseren. Normaal gesproken is dat het moment om eens rond te gaan neuzen bij je toekomstige school en te ervaren of deze goed bij je past. Vanwege corona zijn de deuren gesloten en ligt het magazijn helaas vol met gratis pennen en notitieblokjes. Gelukkig wordt er, zoals vaker tijdens deze crisis, creatief gereageerd op deze beperkingen.


Zadkine heeft een prachtig 'Online Open Dagen Festival' georganiseerd waar studenten diverse live sessies bij kunnen wonen. Voor hun Horeca College heb ik de livestream mogen verzorgen. In twee uur tijd komen alle leerrichtingen van het Horeca College aan bod. Zo was er een workshop wild, waar een ree professioneel werd verwerkt door twee studenten. Konden we aanschuiven bij de bereiding van een steak tartaar en kregen we een korte workshop barrista.


Ook met de nu geldende corona restricties zijn er mooie, interactieve manieren om toch door te kunnen gaan. Ik vind het gaaf om te zien hoe de fotografie- en videosector een handje kunnen helpen om deze onderwerpen toch te belichten. Wellicht dat je bij jullie organisatie mogelijkheden ziet om livestreams toe te voegen aan het menu. Het levert een interactieve sessie op en het is weer eens iets anders dan het delen van een filmpje van Youtube of een Powerpoint presentatie.17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page